• darkblurbg

 

Coachen in de natuur biedt vele voordelen.

Door o.a.Agnes van de berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving is veel onderzoek gedaan naar de meerwaarde van wandelcoaching. (zie haar onderzoek)

Er worden o.a. gelukshormonen aangemaakt tijdens het bewegen in de natuur. Het werkt weerstand verhogend. Verder worden delen van het brein geactiveerd die verantwoordelijk zijn voor o.a. focus en planning. (executieve functies)

De trajecten/tijdpad worden zorgvuldig afgestemd op de vraag. Tussentijdse evaluatie. Altijd Maatwerk en Transparante communicatie. Elke casus is immers uniek en vraagt betrokken aandacht en afstemming. Perfecte aansluiting voor mensen die op een belangrijk kruispunt staan in hun leven/werk.

Wandelcoaching (opleiding post-hbo) is volwaardig en erkend en wordt steeds meer door HR managers in b.v. gezondheidszorg en onderwijsinstellingen als waardevolle coaching erkend en ingezet. Werkt zeer pro-actief en effectief bij stressmanagement en leeftijdfasen management en kan zeer waardevol en aanvullend zijn bij 1e en 2e spoorbegeleiding.

Diverse zorg,-onderwijsinstellingen en grote en kleine bedrijven gingen u voor!

Er wordt een effectieve duurzame bijdrage geleverd vanuit aantoonbare gedragsverandering. Na een afgerond traject is er meer zelfsturend vermogen en inzicht om mentale/fysieke fitheid en vitaliteit op peil te houden. Valide meetinstrumenten onderschrijven dit.

De Wandelcoach Twente is Gecertificeerd en gespecialiseerd in het bieden van effectieve training bij stress en burn-out problematiek en begeleiden van duurzame veranderingsprocessen.

Stappen traject: De fasen van burn-out duidelijk in kaart brengen. Doel is de coachee bewust te maken van oranje/rode alarmsignalen en hier adequaat op reageren. Bewust naar de signalen luisteren. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, waardoor er een prettige balans is en meer geluk.

Effect door wandel coaching bij stress en burn-out: Door het gebruik van zeer gerichte oefeningen, krachtige (spiegel)metaforen in de natuur en oplossingsgerichte coaching kom je snel tot de essentie en kun je werken aan het loslaten van oude waarden en je richten op nieuwe mogelijkheden/kansen in het veranderingsproces. Op weg naar herstel en blik op de toekomst.

N.B.: Coaching in de natuur kan ook worden ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en preventief (ziekteverzuim). Stimulans vitaliteit en betrokkenheid, plezier. Win-win effect!! Een vitale mens = een vitale organisatie. 

NIEUW: Vanaf maart 2023 bied ik verrassende, waardevolle Shinri-Yoku groepswandelingen aan (de kunst van het bosbaden). Vanuit Japan overgewaaid. Je dompelt je onder in het heilzame effect van de natuur. Ik neem je mee in de Stille kracht en Schoonheid van de natuur. In verschillende stappen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Een heilzame beleving. Geweldige start voor een Hoopvol Nieuw Jaar! Alternatieve teambuilding. 

 

 

De wandelcoach Twente toekomstproof! Groei en ontwikkeling. Natuurlijke en Duurzame verbindingen.

RIVM erkende, laagdrempelige "The lab of life trainingen"(wetenschappelijk onderbouwd en effectiviteit bewezen) aan voor jongeren en volwassenen. 

Training aanbod: groepstrainingen op locatie of Online.

1. Persoonlijke grip op vitaliteit. 5 sessies van 2 uur op locatie of online. Een zeer effectieve training. (volwassenen). Methodisch met werkboekjes. Aantal: 5-12. 

2. Energy Training(inzicht fysiek/mentaal) voor jongeren (12-18 jaar). De jongeren werken in deze training aan zelf gestelde (haalbare)doelen en zullen vanuit intrinsieke motivatie werken aan een balans tussen school en privé. 

Voor aanvang van de training is er een voor-en nameting. Aan het eind een borgingsinstrument.

Individueel volgen van een training is ook mogelijk.

Wees er snel bij; informeer naar de mogelijkheden. En vergoedingen!!!(subsidie overheid en zorgverzekeraars(bij collectief, bv. Menzis) Trainingen kunnen apart worden gevolgd of eventueel aansluiten op de wandelcoachsessies of ander aanbod, met als doel vergroten eigen regie, welzijn en balans. Van willen naar doen.

N.B. Graag stuur ik the lab of life brochures bij interesse.                                                                                                                                                                                                      Voor vragen kunt u bij mij terecht.