• darkblurbg

Wat is mijn drijfveer en missie?

Mijn naam is Anita Kienhuis

Als kind/jong meisje woonde ik aan de rand van een bos. Het was mijn speeltuin. Het stimuleerde mijn fantasie en creativiteit. Heerlijk in beweging. Met blote voeten rende ik over het mos. Zee van ruimte. Tijd, alle tijd om te verdwalen, te onderzoeken en nieuwe avonturen te beleven! Verwondering over het leven, de natuur, het ongerepte, de dieren en de verbinding tussen al wat leeft. Ik volgde diverse erkende opleidingen en verbind graag disciplines die elkaar kunnen versterken. Synergie. Ik startte mijn loopbaan in het onderwijs als leraar/coach/video interactie begeleider, manager kwaliteitszorg onderwijs.  Vervolgens als zelfstandig dans-bewegingstherapeut(opleiding Artez: non verbale dans/bewegingsexpressie). De pionier in mij leidt mij naar nieuwe paden. Zoals het oprichten van de Wandelcoach Twente(2017) Buiten zijn, omringd door de kracht en schoonheid van het bos, de natuur.  Elk moment weer anders. Verrassende metaforen. Alles is voortdurend in beweging, een natuurwet. Een prachtig gegeven!! NatuurGeluk. 

Ik neem je graag mee: Down to earth; Zijn waar je bent, alle zintuigen open. In verbinding met jezelf. Jouw tempo.  Innerlijke Rust. Ik werk vanuit het gedachtengoed van de positieve psychologie en maak gebruik van gerichte-, diepwerkende en verhelderende oefeningen. Ankerpunten uit de natuur. Mijn Missie en passie is om jou te begeleiden in het (her)vinden van jouw balans. Begeleiding van bewustwording-, groei- en veranderingsprocessen. Ik onderscheid mij door een veelzijdig, professioneel (post- hbo opgeleid) en specialistisch aanbod inzake mentale en fysieke, energetische  vitaliteit. Mijn oprechte belangstelling voor jouw hulpvraag is mijn specialiteit. Contact.  De juiste antenne en aandacht zorgt ervoor dat jij je gaat bewegen op het pad dat jou helpt om datgene uit te werken waarmee je in de knoop zit. Of laagdrempelig: een klankbord biedt wat niet oordeelt.  Ervaar meer rust, vervulling, plezier en geluk in jezelf.

 Mijn werkwijze is transparant, oplossingsgericht en compassievol. Concrete resultaten!

De opleiding tot professioneel en erkend post-HBO wandelcoach heb ik gevolgd bij Coachbureau Hilde Backus (registerpsycholoog/wandelcoach) te Utrecht/Bunnik. Deze opleiding heb ik in 2017 afgerond. 2021:I.O. Register wandelcoach.

2020: gecertificeerd en gespecialiseerd: Begeleiding Stress en burn-out. 2022: gecertificeerd en gespecialiseerd: Begeleiding bij Rouw en Verlies                                                                                                                                                                          

Ik ben lid van de beroepsvereniging Groene Zorg/Health by Nature/Green Care; Community of Practice.

Uiteraard blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en volg elk jaar verdiepende masterclasses/studiedagen.